Hva er Betakaroten?

Hva er Betakaroten?

Forstadiet til vitamin A. Omdannes til vitamin A etter behov i kroppen, resten brukes som betakaroten. Fettløselig, oransje stoff som tilhører de gul-røde karotenoider (finnes over 1000 ulike karotenoider). Finnes i bl.a: Alger, urter og gulrot. Karotenoidene har 2 oppgaver i planten:

1. Absorbere lys til fotosyntese (hvor klorofyll lager oksygen)
2. Beskytte planten mot skader av sollyset

  Hva er Betakaroten bra for?

  Hud og slimhinner, syn - spesielt nattsyn.

  «Sett solbriller på huden»

  Er du brun i huden, har du en naturlig beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler. Du som i løpet av vinteren blir melkehvit og dermed ømfintlig for sol, må ty til hjelp for å beskytte huden hele våren og sommeren. Dette gjør du ved å bruke solkrem, hodeplagg og lette klær.

  Antioksidanter

  Vitamin C, vitamin E, sink og selen sammen med naturlige pigmenter bidrar til å beskytte huden mot frie radikaler som dannes i huden under soling fordi de er antioksidanter.

  Hva skjer når du soler deg?

  Det som skjer når du soler deg, er at de skadelige strålene fra solen skaper såkalt oksidativt stress i huden. Det blir altså en slags skade (oksidering) av hudcellene. Næringsstoffer som hindrer oksidering kalles for antioksidanter, og de hjelper deg til å tåle solen bedre.

  Husk at næringsstoffene brukes opp når solen skinner på huden. Jo lenger du er ute i solen, og jo sterkere solen er, desto mer antioksidanter trenger du. Tilskudd kombineres selvsagt med solkrem og lette klesplagg om du er lenge ute i solen.

  Bruk solvett!

  Hva er grunnen til at huden blir brunere / gylden ved bruk av Betakaroten?
  Huden blir egentlig gulere, men oppfattes som gylden. Hvis man samtidig soler seg, vil huden bli mer gylden brun.

  Bio Life Super Betakaroten

  Super Beta Karoten – naturlig alfa- og betakaroten fra planter. Bredt spekter av karotenoider fra naturlige kilder som alger, urter og gulrot. Vitamin C og E er viktige antioksidanter som beskytter hudens celler mot frie radikaler som dannes i huden under soling. Sammen med mineralene sink og selen. Vitamin C, selen og sink bidrar også til å opprettholde immunsystemets normale funksjon. Sink og selen bidrar også til å opprettholde normalt hår og negler. Kobber bidrar til normal pigmentering av hud og hår.

  Hva gjør Bio Life Betakaroten litt ekstra spesiell?

  Det er bl.a den synergistiske sammensetningen med vitaminer, mineraler og flere typer karotenoider. I en base av Spirulina som også gir klorofyll.

  Ingredienser:
  Rispulver, kapsel (hydroksypropylmetylcellulose), naturlig betakaroten (Blakeslea trispora), d-alfa-tokoferylsyresuksinat, L-askorbinsyre, Spirulina (S.platensis), sinksitrat, L-seleno-metionin, blåbærekstrakt (Vaccinium myrtillus), gulrotekstrakt (Daucus carota), storfløyelsblomstekstrakt (Tagetes erecta), tomatekstrakt (Lycopersicon esculentum), druekjerneekstrakt (Vitis vinifera), sort pepperekstrakt (Pipe nigrum), algeekstrakt (Haematococcus pluvialis), kobberglukonat.

  Produktet erstatter ikke solkrem. Bruk solvett, og søk skygge om nødvendig!