Nok energi, fin hud og et fungerende nervesystem

B-vitaminer

B-vitaminer er vannløselige og har begrenset lagring i kroppen. Du trenger derfor jevnlig tilførsel i kosten. B-vitaminer finnes det litt av i de fleste matvarer, men de beste kildene er lever, kjøtt, laks, grønne grønnsaker, egg, melk og bønner. Ved stress og belastninger øker behovet for vitaminene.

Hva er B-vitaminer bra for?

· Energiomsetning og nervesystem, samt psykologisk funksjon
· Dannelse av blod (B2, B6, B12 og folat)
· Immunforsvaret (B6 og B12)
· Hormonell balanse (B6)
· Synet (B2)
· Hud (B2, B3 og biotin)
· Håret (Biotin)

Folat er spesielt viktig for gravide i forhold til vevsdannelse og celledeling.
Sammen med B12 og B6 sørger også folat for å omsette/senke homocystein, som hvis det blir for høyt, er forbundet med økt risiko for hjerte/karsykdom.

Hvorfor kan et produkt med flere typer B-vitaminer være lurt å bruke?

Et godt B-vitaminkompleks bør minst inneholde de 8 vanlige B-vitaminene. Alle de 8 har egne unike funksjoner i kroppen, men til sammen er de spesielt viktige for:

· Energiomsetning; altså at maten du spiser omdannes til din daglige energi, og tretthet og utmattelse reduseres.
· Nervesystem og psykologisk funksjon; dvs. at hjerne, følelsesreaksjoner og nervesystem fungerer som det skal.
· Hud, slimhinner og hår; noe som betyr at normal hud, slimhinner og håret trenger B-vitaminer for å opprettholde sin normale glød, sunnhet og cellefornyelse.

Bio Life Multi B-Kompleks

Bio-Life multi B-Kompleks er et bredspektret og høydosert produkt med B- vitaminer, C-vitamin magnesium og urter. Ingrediensene er i aktive lettopptakelige former som kroppen kan nyttiggjøre seg. Metylkobalamin er en form av B-12 som er ferdig til bruk, og som ikke krever omdannelse i kroppen slik som den mest brukte cyanokobalamin. Folat er også tilsatt i metyl-form (kalsium-L-metylfolat), som er den formen som også finnes i mat.

Produktet finnes i både 60 og 120 kapsler.