Trenger du mer energi i hverdagen?

Alle trenger gode energilagre i kroppen for å kunne fungere i hverdagen.

Hverdagen krever mye energi for folk flest. Jobb, skole, fritidsaktiviteter osv. Hvor mye hver og en trenger av energi daglig avhenger av mange faktorer. Men det som er sikkert er at kilder til energi er mat. I bunn og grunn handler det om næringsinntak og sunn mat. Et sunt og variert kosthold med riktig fordeling av karbohydrater, fett og proteiner.
-

 
Vi bruker energi hele tiden og, ekstra energi dersom vi er i aktivitet. For hver aktivitet vi gjør i løpet av en dag, forbrukes energi og man må vedlikeholde/bygge opp energilagrene, leve sunt, spise sunt, sove nok og trene moderat. Altså, energilagrene må vedlikeholdes kontinuerlig.

 

Kroppen trenger vitaminer og mineraler for å omdanne mat vi spiser til energi!

Maten inneholder normalt den energien vi trenger, og makronæringsstoffene omdannes til ATP som er små energipakker som alle cellene våre bruker for å fungere som de skal. I denne omdanningsprosessen, som kalles energiomsetning, trenger du vitaminer og mineraler. Disse vitaminene er spesielt viktige for omdanning av mat til celleenergi; B-vitaminer som B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyre), B6, B12, biotin og C-vitamin. Samtidig trenger du mineralene kalsium, magnesium, jern, kobber, mangan og ikke minst jod for å holde prosessene gående.
 

Hva kan være årsaken til at vi mister energi?

Det kan være mange og ulike faktorer som spiller inn, men noen årsaker kan være; sykdom, søvnmangel, næringsmangel, lite mat, feil mat, stress, psykisk press, dårlig matkvalitet, fordøyelsesproblemer, tarmproblemer, bakteriemangel, smitte, parasitter, sopp...  m.m
 

Trenger du mer energi i hverdagen?

 

Her er noen produkter som kan bidra til å hjelpe deg med det:

Bio Life Multi B-Kompleks, Bio Life B12, Bio Life Bio Balanse – Multivitamin / mineralkompleks, Better You Iron, Better You Boost B12 & Marcus Rohrer Spirulina

 

Kjøp her: