Sliter du med å sovne?

Sliter du med å sovne når du legger deg? Klarer du ikke slappe av og finne roen? Noen tips kan være:

  • Mørkt rom
  • Sovemaske
  • Ørepropper
  • Kjøligere rom
  • Rutiner, samme leggetid hver dag (også i feriene)
  • Unngå bruk av skjerm om kvelden
  • Unngå stimulerende stoffer, som koffein, om kvelden
  • Drikk urtete med kamille, humle, lavendel eller andre beroligende urter
  • Unngå å trene hardt rett før leggetid
  • Magnesium er muskelavslappende

Om du føler at du har prøvd alle mulig tips og råd, kan du forsøke med kosttilskuddet Supravit Melatonina.

Melatonin:

Melatonin er et søvnhormon. Det dannes i hjernen av serotonin og skilles ut av epifysen. Utskillelsen skjer når det er mørkt, og når lys treffer øynene brytes det sirkulerende melatoninet ned. Produksjonen og utskillelsen av hormonet stanser altså i lys.

Melatonin bidrar til å redusere innsovningstiden, og den gunstige virkningen oppnås ved å innta 1 mg melatonin ved leggetid. Melatonin bidrar også til å lindre den subjektive opplevelsen av jetlag ved inntak av minst 0,5 mg ved leggetid den første reisedagen og deretter noen dager etter ankomst til reisemålet. 

Supravit Melatonina:

I tillegg til melatonin inneholder produktet vitamin B6 og aminosyren tryptofan. Vitamin B6 bidrar bl.a.til nervesystemets normale funksjon. Tryptofan omdannes til serotonin. Tryptofan er derfor et forstadium til serotonin. Supravit Melatonina finnes i både tabletter og flytende form.

Magnesium:

Et Magnesiumtilskudd kan også være verdt et forsøk. Magnesium er bra for mye. Har du spente muskler – klarer du ikke slappe av om kvelden? Da kan Magnesium være verdt å prøve. Tas om kvelden for avslappende effekt i muskulaturen. Prøv magnesium ved urolige, rastløse ben.

Bio Life Magnesium finnes både i kapsler og i pulver. Bio Life Magnesium kapsler. Om du synes kapslene er vanskelige å svelge, kan de løses opp og drysses over mat / drikke. Bio Life Magnesium pulver. Pulveret røres ut i litt vann. Når det er ferdig å bruse, tilsettes mer vann etter ønske og smak. Både kaldt og varmt vann kan brukes. Lag deg eksempelvis en god varm kopp te. Produktet kan brukes av barn og unge, og har en god smak av bringebær. Uten sukker. (Utvis forsiktighet med varm drikke til små barn).

I denne forbindelse finnes det også hudpleieprodukter med Magnesium. Et av de produktene som kan passe dersom du sliter med å sovne er BetterYou Magnesium Sleep Lotion

BetterYou Magnesium Sleep Lotion har bevist effekt på forbedret søvnkvalitet. *

BetterYou Magnesium Sleep Lotion inneholder en perfekt kombinasjon av Zechstein magnesiumklorid og eterisk olje av lavendel og kamille. Blandingen frembringer en avslappende ro i kroppen når du masserer den inn i huden. En essensiell del av din kveldsrutine. Magnesium Sleep Lotion har bevist effekt på forbedret søvnkvalitet. *

*92% av testpersonene hadde effekt ved bruk over en 5 ukers periode. Uavhengig klinisk søvnstudie, 2018. Dermatologisk testet og fri for syntetisk duft og farge. For best resultat brukes Magnesium Sleep Body Lotion i forbindelse med leggetid i minst 4 uker. Påfør 4 pumpetrykk av kremen på ren tørr hud inntil 30 minutter før sengetid. Tilpasset bruk over hele kroppen, men fokuser gjerne på nakke, skuldre og ben.

Knyttet til dette varemerket finnes også flere Magnesiumprodukter

Vi håper du finner en god løsning, og ønsker deg en god natt.